THE LANGSTON PROJECT 

 

Debbie Cameron vokal og keyboards

Hasse Poulsen guitar og vokal

Luc Ex basguitar

Mark Sanders trommer

 

I dream a world where black and white, whatever race you be, will share the bounties of the Earth and every man be free. Skrev Langston Hughes I 1949.

 

 

Jazz og musik har meget at gøre med drømme. Drømme om en ideel verden, drømme om synge på en alpetop. Jazz har altid været knyttet til drømmen om at finde sin plads I verden. Og jazz har altid været vævet sammen med den hvide drøm om de naturlige og oprindelige sorte. Den store eksotiske drøm, mens de naturlige og oprindelige sorte drømte om at blive respekteret for hvad de var og for hvad de kunne på lige fod med alle andre.

Og jazzens musikere drømte om at spille hvad de havde lyst til... 

Og jeg drømte om at lave musik til Langston Hughes' digte og at kunne spille sangene blandet op med en masse improvisation af forskellig art. Jeg snakkede med Luc Ex, som jeg har arbejdet en del med. Han kommer fra Amsterdams undergrundsmiljø: I mange år spillede han med punk-rock orkestret the Ex, men fik pludselig smag for mere varieret musik og grundlagde gruppen Roof med sangeren Phil Minton. Han spiller med en helt utrolig energi.

Sammen har vi spillet med den fantastiske engelske trommeslager Mark Sanders, så ham spurgte vi igen.

Så var der spørgsmålet om en sanger. Jeg kom pludselig I tanke om at Debbie Cameron er en af de mest swingende sangere jeg nogensinde har hørt, og selv om hun har været identificeret med Tommy Seebachs Krøller eller Ej, så er hun noget af det mest funky og jazzy der kan stå på to ben. En af mine drømme er altid at sætte folk sammen fra forskellige miljøer og at få dem til at spille noget der er på kanten af hvad de sædvanligvis laver. Jeg tror at musik først rør os for alvor når den rammer os fra en vinkel vi ikke havde regnet med.

Og hvor ofte bliver Debbie bedt om at være med i sammehænge der kan kaldes ny jazz? Og hvor tit kan Mark Sanders og Luc Ex høres I sammenhænge der kalder på gospel og blues?

Det har taget et par år at få gruppen op at stå, få skrevet musikken og få den udgivet, men publikums reaktion og anmeldernes reaktion har været mere end varm. Det her er musik der på samme tid er grænsesøgende og medrivende, som er traditionel og giver plads til det nyskabende. Blues and the abstract truth som en af jazzens store kaldte en klassisk plade I tresserne.

 

THE LANGSTON PROJECTer en kvartet af fremragende europæiske solister med sangerinden Debbie Cameron i front: Hollænderen Luc Ex var en af drivkræfterne i gruppen the Ex, Mark Sanders har spillet med alle fra John Zorn, Roscoe Mitchell og Bill Lasswell til Evan Parker. Debbie Cameron er en mestermusiker! Hun kan høre alt og synge alt og er en ekstremt udadvendt performer. Jeg selv klarer mig fint som guitarist på de tyske og franske jazz scener.

 

Musikken er skrevet af Hasse Poulsen og Luc Ex TIL digte af Langston Hughes og lægger sig ofte tæt på den bluesede tone der karakteriserer Langston Hughes' tekster.

THE LANGSTON PROJECT udkom på Das Kapital records i november 2015. Musikken er yderst udadvendt og blander (som jazz jo skal) elementer fra mange stilarter: blues, gospel, free, pop, roots, cabaret...

 

Langston Hughes (1902-1967) er en af ​​USAs helt store digtere, hvis levetid falder sammen med jazz musikken fødslen populære højdepunkt. Ligesom en anden stor kunstner , der kommer fra det samme miljø på samme tid , Duke Ellington , taler hans kunst langt ud over hans miljø og samtid; hans digte og skrifter har universel appel . Langston Hughes var dybt involveret i sin tid og dennes problemer og skrev digte om social uretfærdighed, om verdenskrigen, racisme . Han blev den førende litterære stemme fra " Harlem Renaissance" fra midten af ​​tyverne og frem. Langston Hughes er forfatter til mange skuespil , romaner, noveller og en masse digte, librettoer til musicals og operaer. Han er en af ​​grundlæggerne af den litterære kunstart, jazz poetry . Hans digte er ofte inspireret af blues og jazz , som giver dem en kant og rytme der fungerer meget godt med moderne jazz og blues . Men ikke kun jazz og blues : Langston Hughes arbejdede tæt sammen med flere komponister i sin tid som William Grant Still, Kurt Weill , Randy Weston, Charles Mingus ,

 

De fire musikere i Langston Project er alle meget aktive i forskellige områder af vor tids musik nye musik scener : Fra Luc Ex ' punk rock- udforskninger med The Ex og Rubatong, hans frie spil med Four Walls og SPEEQ ( et tidligere navn for denne gruppe ), over Mark Sanders ' dub musik med Jah Wobble , hans frie improvisationer med Evan Parker, John Butcher, Bill Laswell og mange mange flere. Debbie Cameron's jazz virtuositet , hendes pop erfaring ( nr. 1 i melodi grandprix , nr. 11 i den internationale eurovision i 1983) til gospelsangen , der har fulgt hende gennem hele livet, til Hasse Poulsens franske jazz udlugter med Louis Sclavis og Hélène Labarrière, Das Kapital og hans avant-folk sang med The Man They Call Ass .

 

 

 

” Der er forrygende nerve og følelse i Hasse Poulsen og Debbie Camerons vildtvoksende sange baseret på digte af Langston Hughes.” Christian Munch-Hansen, Politiken

Uden den mindste tøven sætter jeg ordet ”mesterværk” på The Langston Project”. Denis Desassis

”Sammen folder de fire musikere en søndertævet og kantflosset Stars and Stripes-Fane ud med en række voldsomme og følsomme iscenesættelser af digteren Langston Hughes' poesi.” Politiken

“Vidunderlig koncert og fantastisk projekt; Kom så promotere, gør jeres arbejde! Få gruppen på tourné!” Alain Gauthier

”Et kraftfuldt,indlevet og ofte vredt repertoire, som er et nyt stærkt udspil fra den danske guitarist og kompromisløse og helstøbte kunstner.” Thierry Giard

” Her hersker en perfekt gensidig forståelse, resultatet er totalt vanedannede.” Philippe Méziat

”Dette er blitt en ytterst interessant plate, og et strålende prosjekt, som kan få lov til å spille når de vil i min nærhet. Og går ikke det, så kan jeg alltids trøste meg med denne flotte innspillingen.” Jan Granlie

 

 

Concerts

Previous events

Jun22

Frizione Triton Les Lilas

Frizione Triton Les Lilas

May10

Tom's Wild Years Europa Jazzfestival

Tom's Wild Years Europa Jazzfestival

May4

Sighfire Les Intemporelles (Belgique)

Sighfire Les Intemporelles (Belgique)

Hasse Poulsen facebook

Das Kapital Facebook

Sighfire Facebook

Like TMTC Ass